Kreatin (Creatine)

Za izgradnju mišića potrebno je puno posla. U teretani dobijete onoliko koliko se potrudite, stoga maksimalan trud je neophodan za velike rezultate. Naravno, uz trud potrebna je pravilna prehrana i suplementacija. Kreatin (creatine) vam može biti od velike pomoći ukoliko želite izvući maksimum.

Creatine Monohydrate

Proteini od kazeina (Casein proteini)

Kazein je vrsta proteina koji se dobiva od mlijeka, točnije od skute. Kazein je poznat po izvrsnom sastavu aminokiselina i pruža stalani prinos aminokiselina kroz duže vremensko razdoblje. Tijelo ga probavlja i apsorbira sporije od whey-a te stoga predstavlja odličan izbor za prije spavanja ili kao međuobrok.

Proteini od sirutke (Whey proteini)

Proteini su ključni za rast i oporavak poslije treninga. Oni su gradivni elementi mišića. Svatko tko se odluči uzimati nešto od suplemenata, proteini i vitamini su osnovni preparati za početnike. Proteine možemo konzumirati iz namirnica poput mesa, jaja, ribe, soje, mlijeka i mliječnih prerađevina (sir i jogurt) ili iz suplemenata u obliku praška.

Whey protein

Sašin program mase - početak

Odlučio sam i ja napisati svoj plan treninga i prehrane ali za povećanje mišićne mase. Treniram po programu za masu većinu godine jer s definicijom nisam nikada imao problema i u vrlo kratkom vremenu dovedem svoj postotak masti na ispod 8%, a mase nikad dovoljno :) Moj plan treninga za masu se konstantno mijenja kako mi se mišići ne bi navikli i ušli u rutinu.

Saša na masi

Denisova definicija - početak

Odlučio sam krenuti na definiciju te to podijeliti s Vama jer je dosta ljudi tražilo da napravimo neki program definicije. Uglavnom, kao što se vidi na slici malo sam se uškembio, ponajviše zbog loše prehrane zbog posla i faksa. Svaki dan ću se potruditi napisati kakav sam trening napravio i što sam jeo. Cilj mi je smanjiti postotak potkožnog masnog tkiva za 6-8% u sljedećih 6 tjedana, to jest skinuti oko 8 kilograma sala.

Denis`s definition