Sašin program mase - prvi dan

Danas ću pisati o treningu za prsa i mojoj dnevnoj prehrani. Na masi je prehrana bitnija od treninga i ne kaže se bez veze da se raste u kuhinji a ne u teretani. Stoga obratite više pažnje o onom što jedete. Naravno i trening je jako bitan, on je pokretač rasta mišića ali ako mišić nema dovoljno goriva (hrane) neće imati od čega rasti.

Kosi potisak na klupi

Denisova definicija - sedmi dan

Ovim člankom završavam svoj sedmodnevni program treninga i prehrane za definiciju. Sedmi dan sam iskoristio za malo punjenje ugljikohidratima kako mi se metabolizam ne bi navikao na premali unos kalorija. Pored treninga bicepsa otrčao sam jedan 15 minutni intervali trening. Skinuo sam skoro 3 kilograma, i nadam se da ću slijedeću subotu biti ispod 92 kilograma ili na pola puta do zacrtane kilaže.

Sjedeći biceps pregib bučicama

Denisova definicija - šesti dan

Šesti dan je uspješno odrađen. Napravljen je trening tricepsa i nakon toga još 30 minuta aerobnog trčanja. Za sutra ostaje trening bicepsa i intervalni trening i time završava sedmodnevni program definicije.

Ležeća triceps ekstenzija

Denisova definicija - peti dan

Gotov je i peti dan definicije. Izgleda da je kriza prošla, više nisam gladan te mi upale mišića nešto kraće traju. Danas je odrađen trening ramena i nakon njega aerobno trčanje. Uglavnom, zadovoljan sam kako je dan prošao. Ostaju još 2 dana da upotpunim program treninzima za triceps sutra i biceps prekosutra.

Rameni potisak

Denisova definicija - četvrti dan

Četvrti dan definicije je konačno pri kraju. Iskreno, danas mi je bio najgori dan, osjećam se poprilično prazno i umorno. Akumulirale su mi se upale od prethodnih dana. Kao da to nije dovoljno još mi je danas na rasporedu bio trening nogu :) Ne ću se žaliti jer sam si sam to zacrtao i odraditi ću cijeli program do kraja.

Iskorak sa šipkom