Za vrijeme sexa koristimo mnogo malih mišićnih vlakana koje rijetko koristimo. Također, kvalitetnim treningom manje će te se zapuhati te će sex duže trajati. Poboljšajte snagu i izdržljivost u krevetu i uz to oblikujte tijelo vježbajući.

Trening za bolji i duži sex

Gornji dio tijela

Jačanjem mišića ramena, tricepsa, prsa i leđa lakše će te podržavati svoje tijelo u dužem vremenskom periodu kada ste iznad partnerice ili kada pridržavate njezino tijelo. Osnovne vježbe koje možete raditi kako bi ojačali gornji dio tijela su rameni potisak, potisak prsa, zgibovi i dipsevi.

Fleksibilnost

Redovitim istezanjem vlastitih mišića, osim što će te se bolje osjećati, moći će te te lakše izvoditi kompliciranije poze.

Snaga core-a

Mišići trbuha i donjeg dijela leđa se najviše koriste prilikom sexa. Finski znanstvenici otkirili su da osobe sa slabim core-om iamju čak tri puta veće šanse imati bolove u donejm dijelu tijela. Snažni trbušni mišići će učvrstiti trbuh te će Vam on manje smetati prilikom sexa. Žene žele omotati noge oko six packa a ne pivske bačve :)

Aerobna izdržljivost

Veliki i definirani mišići će ju možda oboriti s nogu ali ako se zapušete i oznojite u par minuta drastično će smanjiti Vaše performanse. Intervalnim treningom povećajte izdržljivost i sprijećite otkaz manjih skupina mišića.

Slični članci: